Objava

Collapse
No announcement yet.

Zvanična ili alternativna medicina?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Zvanična ili alternativna medicina?

    Vaš stav prema ovoj dilemi?
    Kome poveravate da odlučuje o vašem zdravlju, i koliko im verujete?

  • #2
    No , mora se reagovati zvanicnom medicinom..Iako ni alternativne-istocnjacke nisu tabu tema, vec su najzad istok i zapad sa svojim medicinama napravili kooperaciju..i javnost "popustila" medicini istoka.( akupresura, akupunktura..enrgo - terapija itd.)
    Sad, kako postoji alternativa -da hemija ne uzima danak u svojoj "lekovitosti"..to sam pristalica pomocnih sredstava na fito bazi-bez hormona, dejstvo magnetizma, kristalo terapija...SVE sto ne utice lose po funkciju i zdravlje organa..

    Comment


    • #3
      pomocnih sredstava na fito bazi-bez hormona, dejstvo magnetizma, kristalo terapija...SVE sto ne utice lose po funkciju i zdravlje organa..
      __________________
      sredstva na fito bazi nisu sa svim bez hormona.Naime pojedine biljke sadrže prilično aktivne supstance koje deluju kao hormonska sredstva.Primer je neven(callendula oficinalis)koji sadrži fito hormon i nekada je čak i kontraindikovan kod nekih vrsta neoplazmi,koje su hormonski uslovljene kao što su neki tumori dojke i jajnika.
      Magneti takodje ogu imati svoje negativno dejstvo.Naime u slučaju velikih infekcija,febrilnih stanja,tumora oni su kontraindikovani.
      Ništa samo po sebi nije isključivo loše,niti je sve dobro za sve.Univerzalni lek skoro da ne postoji.
      Loše je ako je neadekvatno upotrebljen lek,bilo da je biljnog,mineralnog ili je hemijskog ili fizičkog porekla.

      Comment


      • #4
        imala sam tesku operaciju, znaci neminovna je bila strucna pomoc, ali koristim i "bapske" recepte.....ima nesto u tome
        ============

        Comment


        • #5
          U prevenciji i lečenju svih bolesti je najbitnija dobra procena rizika i dijagnostika kao i svest o tome da svaka bolest može doći svakom čoveku.
          Dakle zavisi od stanja, koja bi medicina bila efikasnija.I jedna i druga leče ako se pravilno primenjuju.Zvanična medicina leči hemijom,hirurgijom i fizičkim metodama (struje,magneti,svetlost recimo u fizijatriji)što ima efekat ali i posledice,koje nekada budu i štetne.
          Alternativna medicina prirodno lekarstvo ili vidarstvo je takodje efikasno u lečenju pojedinih bolesti i popravljanju nekih stanja a ostavlja manje štetne posledice ili nema štetne efekte.Nekada je izlečenje sporije.
          U suštini zvaničnoj medicini ne treba da smeta podrška alternativne ako se tako zove lečenje mineralima,biljem,ljudskom rukom,suncem,zemljom i vodom.
          Ja jako volim i mom organizmu jako prija sve što zemlja daje u izvornom obliku samo kada ga nadjem.Poznajem malo veština i imam malo znanja i uzdam se da će me dobra Njegova ruka povesti kuda treba da ne zalutam u neznanju.

          Comment


          • #6
            meda i oraja
            HIS NIGER ES; HUNC TU, ROMANE, CAVETO!

            Comment

            Working...
            X